sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sateinen kesä loppuu - opiskelu alkaa

Kirjoittelen tätä blogia Pielaveden Pajumäellä. Sää on tyypillinen tälle kesälle. Ukonilma kulkee tämän kylän yllä ja kovasti satelee vettä. Vesi virtaa purona pitkin kylätietä. Läheisellä pellolla maanviljelijä siirtelee heinäpaaleja sateesta huolimatta.  Ulkoilukeliä ei oikein nyt ole, pitää kirjoitella nyt uuden karhealla iPadilla.

Kevään pitkän flunssan jälkeen kesällä olen pystynyt jo hölkkäilemään niin Kuopiossa, Kaavilla kuin Pielavedellä. HCM siintää mielessä parin viikon päästä. Tyypilliseen tapaan olen viihtynyt kesällä Suomessa. Sateisesta säästä huolimatta olen pystynyt palautumaan työstä ja nauttimaan lomasta. Luonto on ollut kauniin vihreä ja aktiivinen. Täällä Pielavedellä läheisellä pellolla neljä kurkea on ruokaillut lähipelloilla ja jokakesäinen kuovi on ollut poikkeuksellisen äänekäs ja halukas puolustamaan poikasiaan.

Kesäkurssit pyörivät jo koululla, kanslia on auki ja itsekin olen ollut jo kolmena päivänä töissä. Aikuislukioon ilmoittautuminen on jo käynnistynyt netin kautta. Toivottavasti saamme paljon opiskelijoita. Tuleva syksynä tule kuluneeksi 40 vuotta aikuislukiotoiminnan aloittamisesta Kuopiosta. Eri nimillä toiminut oppilaitoksen toiminnan painopisteet ovat vaihdelleet eri vuosikymmeninä. Aikuiset opiskelijat arvostavat perinteistä luokkaopetusta. Nykyään siinäkin käytetään mukana tietotekniikkaa ja verkkomateriaalia. Verkko-opetus ja arvioinnin kehittäminen ovat tulevan juhlalukuvuoden kehittämisen painopisteitä.

Hyvää ja aurinkoista loppukesää kaikille sekä tervetuloa opiskelemaan Kuopion aikuislukioon!

Martti K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti