sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Yhteinen hallinto-ohjelma

Kuopion aikuislukio on siirtynyt käyttämään yhteistä hallinto-ohjelmaa (KurrePrimusWilma) Kuopion päivälukioiden kanssa. Siirtyminen aloitettiin syysloman aikana. Varsinainen säätötyö alkoi töitten alettua syysloman jälkeen. Siirtymistä hankaloitti erityisesti aikuislukioden ja päivälukioiden äidinkielen ja historian kurssien erilainen kurssinumerointi. Valtakunnallisen opetussuunnitelman laatijat eivät olleet osanneet riittävästi ajatella nykyajan hallinnon ja sähköisten tietojärjestelmien käyttöä.

Aikuislukion opetussuunnitelmat "Aikuislukio" ja "Aikuislukiopk" korvautuivat opetussuunnitelmalla "Lukioiden Yhteinen Aikkari", joka muuntaa arvosanat myös päivälukioden opetussuunnitelmaan "Lukioiden Yhteinen". Koulutoimen tietohallintovirasto pani parastaan yhdessä Starsoftin kanssa, järjestelmää testattiin koululla koko ajan. Pientä säätöä järjestelmässä tehdään edelleen, toivottavasti yhteinen hallinto-ohjelma toimii jatkossa tehokkaasti.

Uusi hallinto-ohjelma helpottaa ja toivottavasti myös syventää aikuislukion ja päivälukioiden välistä yhteistyötä. Hallinto-ohjelma siirtää päivälukiolaisten aikuislukiossa tekemät kurssisuoritukset suoraan heidän omiin opintokortteihin. Vastaavasti jos päivälukiolainen siirtyy kokonaan aikuislukion opiskelijaksi, hänen suorituksensa napsattavat oikeille paikoilleen aikuislukion opintokorttiin.  Siirto on mahdollinen, kun päivälukiossa opiskelija on siirretty ensin arkistoon ja tietysti erotodistus toimitettu aikuislukioon. Tämä helpottaa tuntuvasti kansliatyötä. Järjestelmien sisäänajo tietysti vie oman aikansa.

Aikuislukiolaisten Wilma toimii aikaisempaan tapaan. Ilmoittautumisessa jouduttiin antamaan päivälukion suuntaan periksi äidinkielen ja historian kurssien osalta. Omien opiskelijoiden tulee ilmoittautua näiden oppiaineiden kursseille päivälukion kurssinumeroinnin mukaan. Mutta hallinto-ohjelma on vain välttämätön taustaväline, tärkeintä on oppiminen ja sen tuottama ilo.

Martti K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti